16/1/2019

Nye byhuse i luksusklassen - direkte til vandet i København

 

København er i fuld gang med at få en ny og eksklusiv lille bydel med en sjælden placering: Byhuse på fem nyopførte moler. Det nye boligområde på vandet har fået navnet Piers. De første byhuse kommer til salg nu.

Piers er navnet på et nyt projekt med luksusboliger, som REKA Gruppen og KPC står bag i et samarbejde med advokatfirmaet Kirk Larsen. Og navnet siger, hvad det handler om: Fem nye moler ud i vandet, som nu bliver bebygget med 45 eksklusive boliger. De første 18 boliger bliver sat til salg 20. januar og forventes at være klar til indflytning medio 2020.

Piers ligger ved Teglholmen, som engang var området, der producerede teglsten til byggeri i hele København. I dag er den gamle lergrav forvandlet til havnebassin, og moderne, arkitekttegnede boliger har overtaget industriens plads. Her kan man bo, hvis man har råd og drømmer om at være omgivet af vand på alle sider - i et åndehul i København.  

Inspiration fra Holmen

Byggeriet er netop gået i gang, og resultatet bliver luksusboliger, som er tegnet med inspiration fra de historiske bygninger på Holmen. Terrasser i stueplan giver direkte adgang til vandet, og på tagene bliver der opført takkede taghuse, som ligner sejl, samt tagterrasser med en sjælden udsigt over havnen, byen og Amager Fælled lige overfor.

Aarstiderne Arkitekter i samarbejde med Holscher Nordberg er arkitekterne bag, der fik til opgave at tegne Piers. Byhusene og ejerlejlighederne på det 6.000 kvadratmeter store jordstykke på de fem piers skulle være eksklusive, nordiske og maritime i stilen og udnytte lyset, udsigten til vand, naturen og København optimalt.

Boligerne bliver fra 106 til 154 kvadratmeter, og priserne kommer til at ligge fra 4,9 mio. kr. til 9,5 mio. kr. Oveni kan man fx købe en p-plads, leje en plads til båden eller bare sætte kajakken i vandet fra hoveddøren. Der er direkte adgang til Københavns kanal.

Kommer kun på markedet én gang

”Her kan man bo på vandet i Hovedstaden. Det er et projekt med en sjælden beliggenhed, som ikke kommer på markedet igen i København. Den slags liebhaveri vil der altid være et marked for – uanset hvor meget, der bliver bygget i Hovedstaden. Derfor forventer vi også, at der bliver stor interesse for boligerne,” siger Jesper Kristensen, som er direktør for REKA Gruppen.

Og han ved, hvad han taler om. REKA har gennem årene udviklet/opført mere end 5.000 boliger – mange af dem i Hovedstaden. Ejendommen lige bagved de nye boliger i Piers projektet, West Coast Park, har han opført sammen med KPC og en række andre vestjyske investorer. Samlet set har han stået i spidsen for investeringer i København for 1,5 mia. kr. inden for de seneste fem år.

REKA Gruppen og KPC har tidligere bl.a. samarbejdet om West Coast Park.

”Timingen er også rigtig på mange måder. Området er ved at være udbygget, så køberne af de nye byhuse og ejerlejligheder i Piers ikke kommer til at leve i byggerod. Metroen kommer til området og havnetaxi kommer lige forbi, så der er de bedst mulige forbindelser ind og ud af byen. Stier og broer vil sørge for, at man kan gå langs vandet til centrum af København,” siger Jesper Jørgensen, udviklingsdirektør ved KPC. 

Om parterne bag:

KPC er totalentreprenør og projektudvikler/medejer af Piers. KPC er en af Danmarks førende totalentreprenører og projektudviklere. I knap 40 år har KPC opført boligejendomme og har stor erfaring med prestigebyggeri.

REKA Gruppen fra Varde er en erfaren partner i boligbyggerier i Hovedstadsområdet. Siden 1994 har REKA Gruppen udviklet/opført mere end 5.000 boliger – både helårs- og ferieboliger. REKA Gruppen er også kendt for udvikling og salg af Nordeuropas største ferie- og oplevelsescenter, Lalandia Billund, samt Lalandia i Rødby.

Kontakt:
Jesper Kristensen, adm. direktør i REKA, mail: jk@reka.dk, tlf.: 40 10 59 33.

Illustrationer:
Vedhæftet er 3D illustrationer af Piers – både ude og inde. De kan frit benyttes.