15/11/2017

Nye huse på Kajerødgrunden bidrager til bedste bokommune

Rudersdal Kommunes vision om at blive landets bedste bokommune er rykket et skridt nærmere med et nyt byggeprojekt på Kajerødgrunden i Birkerød. Her skal opføres 70 boliger, som skal være med til at sikre attraktive boliger i de kommende år til kommunens egne borgere og de mange, som gerne vil flytte til.

Den 31.000 m2 grund – som engang rummede Kajerød skolen – får nu nyt liv igen. Planen for en ny bebyggelse ligger klar og består af 45 private boliger fra ca. 120 til 140 kvm. og 25 almene boliger på ca. 95 kvm. Bag projektet står REKA Gruppen, Danhaus, KAB og WE Architecture, som har tegnet den kommende bebyggelse. De private boliger skal opføres af Danhaus og henvender sig til en bred målgruppe, bl.a. til børnefamilier, der gerne vil have mere lys, luft og plads, og seniorer, der ønsker at bytte et stort parcelhus ud med en mindre og vedligeholdelsesnem bolig.

Kajerødgrunden ligger centralt – både med nærhed til naturen og en lang række faciliteter. Eksempelvis er der kun få hundrede meter til en daginstitution og indkøbsmuligheder og en kilometer til Birkerød station. 

Plads til mange forskellige ønsker 
”Vi vil være landets bedste bokommune, og rigtig mange vil gerne flytte til vores kommune. Sådan som prognosen ser ud i 2017, så står vi til at skulle have 2300 flere borgere i kommunen om 12 år. Vi har altså brug for en række attraktive boliger i høj kvalitet, som opfylder mange forskellige boligønsker og tager hensyn til vores smukke natur. Det er alt sammen opfyldt med planerne for den nye bebyggelse på Kajerødgrunden,” siger borgmester Jens Ive fra Rudersdal Kommune.

Næste skridt er en lokalplanproces. Forventningen er, at de private boliger på grunden er klar til salg i sommeren 2018, og så går byggeriet i gang kort tid derefter. Der bliver forventet indflytning i 2019. Der bliver både dobbelthuse og rækkehuse i et og to plan.

Kajerødgrunden – indbyder til spændende boliger
REKA Gruppen har siden 1994 købt, udviklet og ledet ejendomsprojekter over hele landet.

”Kajerødgrunden indbyder til spændende boliger, så det har været en stor fornøjelse at lave en gennemarbejdet plan for den nye bebyggelse. Det er et område, hvor mange har lyst til at bo, naturen er smuk, og den store grund ligger som en grøn kile i et område, som er indbydende og opvokset,” siger Jesper Kristensen, som er adm. direktør for REKA Gruppen.

Attraktivt alment bokoncept
De almene boliger opføres af Furesø Boligselskab ved KAB. Thomas Jensen, selskabets formand, glæder sig over muligheden for at levere flere almene boliger i Nordsjælland: 

”Vi mærker en efterspørgsel på boliger, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster. På Kajerødgrunden bygger vi et særligt koncept af almene rækkehuse, der her vil indgå i en smuk helhed, hvor kvalitet i arkitekturen og nærhed til naturen er i centrum. Det er vores erfaring, at denne kombination af en betalelig husleje og høj boligkvalitet er meget populær.”

Processen for de almene boliger er planlagt med byggestart i 2019 og en forventet byggetid på cirka 1 år.

Nordisk byggetradition
WE Architecture har tegnet boligerne, så de understreger områdets grønne kvaliteter, skaber synergi og fællesskaber mellem beboerne og tilbyder boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

”Vi har tegnet boligerne med udgangspunkt i den nordiske byggetradition, hvor materialer i høj kvalitet, fx blødstrøgne sten, skaber et samlet arkitektonisk helhedsindtryk og samtidigt varierer i den enkelte bolig. Hver bolig er indpasset i landskabet, så der sikres bedst mulige lysforhold både ude og inde. Samtidig har vi givet de grønne omgivelser et naturligt, utæmmet præg, der giver modspil til den stilrene bebyggelse. Regnvandet nedsiver lokalt, og terrænet sørger for, at vandet samles i naturlige, små søer,” fortæller Julie Schmidt-Nielsen fra WE Architecture.

Store terrasser vil også sørge for, at både formiddags- og eftermiddagssol kan nydes på Kajerødgrunden i rolige, private omgivelser.

Den fleksible bolig
Der er også lagt stor vægt på fleksibilitet i den måde, som den enkelte familie kan indrette sig på. Danhaus har årtiers erfaring med at bygge boliger, hvor de kommende beboere har medindflydelse på indretningen til samme pris eller en beskeden merpris.

”Vi har lagt vægt på, at beboerne i de private boliger kan få stor indflydelse på indretning, herunder antal rum og -placering samt materialevalg. Hvis man køber et af husene, mens det er på tegnebrættet, kan man selv være med til at designe huset indvendigt og vælge materialer ud fra et stort udvalg. Eksempelvis kan køberne få indflydelse på køkken, gulvbelægning, farver og terrasser. En række personlige valg i boligen bidrager til, at man føler sig hjemme fra første dag,” forklarer Johannes Schmith, adm. direktør i Danhaus.

Fakta om Kajerødgrunden
Kajerødgrunden ligger centralt i Birkerød:

  • Børnehave / Vuggestue 0,3 km.
  • Skole 1,5 km.
  • Kulturcenter 1,3 km.
  • Indkøb (Føtex)  1,6 km.
  • Indkøb (Dagli’Brugsen) 0,2 km.
  • Idrætscenter / Svømmehal 2,0 km.
  • Birkerød St. (27 min. til Kbh.) 1,3 km.
  • Birkerød Gymnasium 2,0 km.
  • Furesø golfbane 3,1 km.


Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Jesper Kristensen, direktør i REKA Gruppen, tlf.: 40 10 59 33, mail: jk@reka.dk
Jens Ive, borgmester i Rudersdal Kommune, tlf.: 46 11 10 10, mail: ji@rudersdal.dk
Charlotte Jakobsen Szøts, KAB, tlf.: 51 62 39 59, mail: cjs@kab-bolig.dk

Vedhæftede illustrationer kan frit benyttes:
Kajerødgrunden i Birkerød får nu nyt liv igen med 45 private boliger og 25 almene boliger. 3D-tegningerne giver et indtryk af byggestilen. Der bliver tale om byggeri i høj kvalitet i den nordiske stil.