16/9/2021

Troldhøjen har vokseværk - beboernes behov vokser også


Villakvarteret Troldhøjen i Varde vokser igen. Interessen for at bygge og bo i Varde er så stor, at de sidste 14 byggegrunde sættes til salg i det populære kvarter, som hermed bliver fuldt udbygget.

Det går stærkt i Varde. Her vil mange gerne bygge og bo. I 2020 blev der slået rekord med grundsalg, og REKA Group, som bl.a. har kontor i Varde, oplever, at interessen fortsætter på højt niveau. Derfor sætter virksomheden nu de sidste 14 byggegrunde til salg på Troldhøjen.

”Mange har lyst til at bygge og bo i Varde. Det er dejligt for hele vores by og egn at opleve så positiv en udvikling. Vi kan se på salget og listen over interesserede købere, at rigtig mange lokale, men også tilflyttere, gerne vil bo på Troldhøjen,” fortæller Charlotte Kristensen, produkt- og designchef hos REKA Group.

Tæt samarbejde med lokale virksomheder
Charlotte Kristensen glæder sig over, at grundene kommer på markedet i tæt samarbejde med lokale samarbejdspartnere. Entreprenørfirmaet Schantz Byg står for byggemodningen og Ingeniørgruppen Varde for projekteringen, mens EDC Varde er ansvarlig for salget. Gravemaskinerne er allerede i fuld gang med at flytte jord og gøre udstykningen klar. 

Over de seneste 10 år har REKA Group udviklet Troldhøjen og solgt mere end 150 parcelgrunde. Alene siden foråret er der blevet solgt 39 grunde på Troldhøjen.

Troldhøjens beboere bygger igen
”Kvarteret er familievenligt og ligger attraktivt op til skoven. Der er fine fællesarealer, og så er området bundet sammen med et godt stisystem. De kvaliteter kombineret med et lavt renteniveau sætter fart under lysten til at købe på Troldhøjen,” fortæller ejendomsmægter Frank Paulsen fra EDC Varde.

Senest oplevede EDC, at 25 grunde blev solgt på Troldhøjen på godt en uge. Blandt køberne møder de børnefamilier fra Varde og omegn (også Esbjerg), unge familier, som vender tilbage til Varde efter at have taget en uddannelse i en større by, men også familier, som har bygget på Troldhøjen før.

”Det er ikke kun Troldhøjen, som har vokseværk. Det har nogle af kvarterets beboere også. Vi har eksempler på familier, som før har bygget og bor på Troldhøjen. Så melder der sig en familieforøgelse mere eller et ønske om at indrette sig på en ny måde, og så er det oplagt at købe en grund i kvarteret og bygge det næste drømmehus,” fortæller Frank Paulsen.

Alt det, der trækker
Charlotte Kristensen oplever, at det er ’meget af det uden om grundene’, der trækker familierne til Troldhøjen.

”Der er stor tryghed og nærhed forbundet med Troldhøjen. Det giver et fantastisk sammenhold, når børnefamilier bygger nyt hus side om side. Både børn og forældre kommer tæt på naboerne og får et godt forhold til hinanden. Det bidrager til følelsen af fællesskab og hjemlighed,” siger Charlotte Kristensen.

Og så er der gjort en stor indsats for at binde kvarteret sammen med naturen, resten af Varde og gode faciliteter til leg og fritid.

”Det har været vigtigt for os, at Troldhøjen er et sted, hvor alle trygt kan færdes. Der er et godt stisystem, så børnene kan komme sikkert til institutioner, fritidsaktiviteter og fx den nye Frello skole. Der er også lagt vægt på fine fællesarealer med legepladser og fitnessområde, så der også er noget at mødes om uden for husene. Og så er skoven jo lige rundt om hjørnet,” siger Charlotte Kristensen.

Både REKA Group og EDC forventer, at der vil være stor interesse for de sidste grunde på Troldhøjen også.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Charlotte Kristensen, produkt- og designchef i REKA Group, tlf.: 40185933, mail: jk@reka.dk
Frank Paulsen, ejendomsmægter hos EDC Varde, tlf.: 75221933, mail: 680@edc.dk

Læs mere om Troldhøjen i Varde

Fakta - baggrund:

Reka Group fra Varde har gennem 10 år udviklet kvarteret Troldhøjen og solgt godt 150 byggegrunde.

De sidste 14 grunde - på den fjerde og sidste vej på Troldhøjen - er fra godt 900 kvm til godt 1200 kvm. Priserne ligger fra kr. 545.000 til kr. 695.000. Der er desuden 9 ledige grunde på vej I. Se kort.

REKA Group er en privatejet virksomhed med hovedkontor i Varde. Virksomheden har siden 1994 specialiseret sig i udvikling, opførelse, køb og salg af attraktive boligprojekter over hele Danmark.

Gennem årene har REKA Group stået bag 5.000 boliger/ejendomme. Aktuelt er virksomheden ved at udvikle 800 boliger. Resultaterne bliver altid skabt sammen med dygtige samarbejdspartnere.